Once upon a time…

Er waren eens…honderd, misschien wel duizend ideeën in mijn hoofd, maar het voelde nooit zo goed dat ik daar zelfstandig iets mee deed. Het voelde tot voor kort altijd veiliger om in opdracht van iemand te schrijven. Het ontbrak me aan durf, faalangst kwam mijn wereld  binnen stappen, fluisterde in mijn oor dat ik mijn pijlen te hoog richtte, pakte me bij de hand en hield me tegen op het pad om voor mezelf te gaan schrijven. Hield me daar waar het veilig voelde.

…En toch kwam het moment, gewoon omdat er voor alles een tijd en een plaats is. Daar geloof ik in. Dit is mijn tijd. De tijd om te beginnen aan die allereerste bladzijde van het verhaal dat ik My Storybook noem.

“Barbara beschrijft haar grootse veranderingsproces van lichaam en geest puur vanuit haar hart en mind.Twee werelden die in haar spelen en in een mooi harmonie levendig geschreven. 
Dromerig en to the point.
Bloemerig en cut the crap.
Kwetsbaarheid toegevend en kracht.
Dat is Barbara.”
Mark Jensen.

Het bereiken van een doel

Wat als die faalangst toch aan mijn arm blijft trekken en weerstand blijft bieden? Ondanks dat ik weet dat de timing juist is en dat ik echt iets goeds in handen heb? Zichzelf als barrière opwerpt tussen mij en mijn doel?

Dan bouw ik levenslijntjes in!

Een select groepje mensen die ik om mij heen had verzameld bleek een prima stok-achter-de-deur om stappen voorwaarts te blijven maken. Vluchten uit angst en gebrek aan durf is niet meer mogelijk omdat er nu simpelweg te veel mensen bij betrokken zijn. Ik noem ze Mijn Ridders, en hoe hard mijn onzekere kant ook tegenwerkt, als groep zijn we sterker.

Dat is mijn wereld. Een wereld waarin ik zekerheden inbouw door er mensen bij te betrekken. Een zwakke manier? Misschien… Maar het brengt me uiteindelijk wel bij het doel…

“De kwetsbaarheid waarmee Barbara zichzelf openstelt in haar artikelen is mooi en zorgt voor herkenning. Haar manier van schrijven veranderd met haar mee, ze gaat geen enkel onderwerp uit de weg.Bij Barbara kom ik “thuis” en het is alsof zij naast je op de bank zit, zij is de vriendin die je begrijpt zonder je te veroordelen.Gevoelig en eerlijk, maar altijd met liefde voor zichzelf en haar medemens.”
Patricia van Steensel

De opzet die ik heb bedacht voor My Storybook vind ik zelf tot op dit moment nog vrij uniek. Mijn ridders hebben namelijk meer functies dan ‘enkel’ als mijn levenslijn te fungeren. Zij maken stuk voor stuk deel uit van mijn wereld vol verhalen en dus van My Storybook. Een aantal van hen zul je terug zien als gastschrijver. Mye Denekamp, Patricia van Steensel en Vanessa zul je vast eens tegen gaan komen in de rubriek Embrace Yourself. Mark Jensen zal in ieder geval op maandelijkse basis het hoofdpersonage zijn in Me and My Coach, en al doet de titel anders vermoeden, dit zal voor het grootse gedeelte zijn ding zijn. Viviënne en de drie Anonieme Ridders zullen dienen als inspiratie en al zullen zij zelf niet schrijven, hun aanwezigheid zal duidelijk merkbaar zijn. Voor allen geldt dat zij mij zullen adviseren. Net als De Ridders van de Ronde Tafel uit de tijd van King Arthur is ieder op zijn manier belangrijk en is ieders inspraak van groot belang. Gelijkwaardigheid plus het feit dat ieder comfortabel is met de rol die hij of zij vertolkt is voor mij cruciaal.

My Storybook, MSB, Barbara van Vliet

Waarom deze opzet? Simpel: Ik houd van mensen en van verschillende inzichten. Waarom als enkeling iets opzetten als ik deze prachtige groep individuen heb om mee te discussiëren, gedachten uit te wisselen, en simpelweg om My Storybook naar een hoger niveau te tillen, diverser te maken. Als schrijver verheug ik me op deze uitdaging! Mijn eigen inzicht en mening ken ik. Alleen die vermelden vind ik te eenzijdig. Ik wil meer.

“Ik vind Barbara haar schrijven puur en eerlijk! Ze kan erg goed op zichzelf reflecteren en dit in
woorden omzetten, waarmee ze zichzelf erg kwetsbaar opstelt maar tegelijkertijd ook haar krachten laat zien! Verder is Barbara zelf ontzettend leuke vrouwdie ondanks alle worstelingen positief in het leven staat.”
Viviënne

Puur en authentiek

Denk ik aan wat ik wil dat My Storybook uitstraalt, dan komt het woord authenticiteit naar boven. Puur en met gevoel geschreven. Diepgang. Authentiek ook in die zin, dat zo goed als alle teksten, quotes, gedichten en beeldmateriaal van mijn hand, of van één van Mijn Ridders zullen zijn.

De authenticiteit en de samenwerking met Mijn Ridders, dat is hetgeen My Storybook anders zal maken. Ieder van deze groep streeft op zijn eigen manier naar zelfverbetering. De ene als moeder, een ander in sport, ik zelf in het schrijven en in het ontwikkelen van een gezonder lichaam en weer een ander ziet wellicht een andere carrière als ultiem stukje zelfverbetering. Dit waardevolle gegeven wil ik jou, als lezer, niet onthouden

Hulde aan Mijn Ridders van de ronde tafel!

Ik loop mee op Barbara haar pad omdat ze een prachtige en inspirerende vrouw is.
Een fijne energie om mee samen te zijn en datlees je terug in haar woorden en verhalen.
Open en eerlijk over zichzelf, haar leven en de dingen die ze meemaakt.Ze brengt een glimlach op je gezicht, kan ontroeren,inspireren en ze strooit bundeltjes lichtstralen in het rond…Extra nieuwsgierig naar de invulling van haar storybook!
Mye Denekamp

 

 

 

Geef een antwoord