Embrace Yourself

Embrace Yourself begon als een fotoserie die ik samen met Mye Denekamp leven in blies. Hoe mooi hoe de ideeën van de één de ander aanvullen. Ik denk dat ik voor beiden mag spreken als ik zeg dat we wisten dat we met Embrace Yourself iets goeds in handen hadden.

Twee jaar geleden begon de samenwerking met Mye toen we Stop Judging Yourself lanceerden. Dit deden we voor de website www.wondervol.nl. Een site bedoelt voor de wondervolle vrouw. Waar we destijds tegen aan liepen was dat deze doelgroep vooral zichzelf vaak veroordeeld. Mye en ik voelden ons geroepen om daar onze visie op los te laten. Kijk ik nu terug op de Stop Judging-campagne dan zie ik twee strijdvaardige vrouwen terug, die klaar waren om de wereld van hun mening te overtuigen.

Van Stop Judging naar Embrace

Waar Stop Judging Yourself op sommige punten tegen het harde aan was, zit Embrace Yourself vol liefde. Liefde voor jezelf. Zelfliefde en zelfacceptatie. Voor mij is de ontwikkeling die zowel Mye als ik de afgelopen twee jaar ondergingen voelbaar bij elke foto. Wat zijn we ver gekomen in twee jaar tijd. Als mens, in vriendschap en in wijsheid. Ieder voor zich en samen als de bedenkers en uitvoerenden van Embrace Yourself.

‘Voorbij de veroordeling, voorbij de schaamte, voorbij het masker van de schijn,
voorbij het verraad, voorbij het ‘niet goed genoeg zijn’, het gevoel van altijd klein.
Voorbij de excuses, voorbij de twijfel, voorbij de pijn,voorbij het spiegelbeeld dat ik mijd,
daar ligt het punt waar ik mijzelf omarm, vol puur- en vol van eerlijkheid.’

Van foto’s naar artikel

De boodschap van Embrace Yourself is puur. De boodschap van Embrace Yourself is universeel. Ik wilde dat Embrace een onderdeel zou worden van My Storybook. Ook MSB gaat over zelfacceptatie, zelfliefde, en een stukje zelfverbetering. Natuurlijk werd er overlegd. Het gevoel voor Embrace Yourself bleek zo oprecht en puur te zijn dat er een rubriek naar werd vernoemd. Elke dinsdag zal er een artikel verschijnen onder deze rubriek. Geschreven door mij, of één van de gastschrijvers. Ieder op zijn eigen manier. Over het omarmen van het leven, het moederschap of het gebrek daaraan, een leefstijl, de wereld, maar vooral: Het omarmen van jezelf.

Barbara van Vliet, My Storybook, MSB, Embrace Yourself