Be the light

De term ‘lichtjes doorgeven’ is iets dat regelmatig genoemd zal worden op My Storybook. Voor hen die niet bekend zijn met mijn schrijf- en gedachtewereld wil ik hier even een korte uitleg over geven.

Het lichtje in mijn hart

Denk met mij mee als ik het ga hebben over  ‘een lichtje zijn voor een ander’ Het zorgen dat het specifieke lichtje van jou, of in dit geval van mij wordt doorgegeven. Door middel van een glimlach, een knipoog, de lift tegenhouden voor iemand die net te laat komt aanlopen of degene waar je oogcontact mee hebt op straat een goedemorgen wensen.

Ik weiger naar de grond te staren, ik kijk om mij heen! Er is altijd wel iemand te vinden waar ik mee ‘klik’. Net als ieder ander heb ik ook het recht om deel uit te maken van deze wereld en die treed ik met open ogen en met een lach op mijn gezicht tegemoet! Dat lichtje dat in mijn hart zit laat zich niet uitblazen en zodra mijn ogen open gaan straalt mijn lichtje op volle sterkte, ook voor 06.00 uur in de ochtend!

Ik geef mijn lichtje aan jou, en jij zal dat lichtje op jouw beurt weer doorgeven. Ik heb jou namelijk niet voor niets uitgekozen als ontvanger. Ook jij zal een lichtje voor een ander zijn. Samen zullen we de wereld verlichten. Van de duisternis ontdoen. Samen maken we de wereld dat kleine beetje mooier. Iets lichter. Be the light. Wees het lichtje in andermans bestaan.

…En weet je wat ik het allermooiste vind?

Als jij je lichtje weerkaatst, en het terug komt bij mij. <3

Barbara van Vliet, My Storybook, MSB